Så gör du för att hitta canvastavlor som passar dig

De senaste åren har canvastavlor blivit populärt, och de finns i mängder av storlekar och stilar. Man kan hitta färdigskapade till ett billigt pris, mer exklusiva där ingen annan har en likadan, eller skapa sina egna från foton man själv tagit. Alternativen är många, och en canvastavla är ett lätt sätt att få till en ny känsla i ett rum som behöver piggas upp.

Att hitta en billig men snygg canvastavla
Det är lätt att hitta billiga tavlor på nätet. Eftersom canvastavlor blivit så populärt kan man hitta dem på många olika ställen, och i massor av olika typer, storlekar och stilar. Många företag massproducerar den typen av tavlor, och på det sättet behöver priset inte bli så högt. Även en stor tavla går att få för några hundralappar. Trots att tavlorna då finns i många exemplar är det ju inte alls säkert att någon som ser tavlan hos dig också sett den någon annanstans. Man ska ha rätt stor otur om det ska hända med tanke på hur många olika motiv som finns på marknaden. Och om det händer, spelar det egentligen någon roll?

Ett alternativ om man vill hålla priset nere men ändå ha större chans att ha en tavla som är unik i de sammanhang man tillhör är att söka på utländska sidor. Då blir utbudet ännu större, och man kan hitta exakt vad som helst. Det som är viktigt att tänka på då är att frakten kan bli en extra kostnad. Det är inte alla sidor som lägger på en hög extrakostnad för leverans, ofta kan dessutom priset på själva tavlan vara lägre så att det sammanlagt blir ungefär samma kostnad. Men i värsta fall kan fraktkostnaden vara hög och det kan tillkomma tullar så det sammanlagt blir flera tusen kronor extra, och då känns tavlan kanske inte så billig längre.

Att hitta en unik canvastavla

Vill du hellre ha en tavla som du vet att ingen annan har, eller vet att den bara finns i ett fåtal exemplar? Något som snarare känns som konst än som ett massproducerat tryck? Det går lätt att hitta tavlor online, på olika sidor där konstnärer och hobbyfotografer säljer sina verk. Ofta kan man själv välja vilken storlek man vill ha och ge andra önskemål så den blir precis som man vill.

Har man någon hobbyfotograf man följer på sociala medier och vars bilder man tycker skulle bli snygga tavlor kan man också höra av sig till personen. Det är inte säkert att personen fixat en webbshop eller ens tänkt på möjligheten att göra det, men man kan ändå få möjlighet att köpa ett canvastryck efter överenskommelse.

Gör din egen canvastavla

Har du foton du själv tagit och som du tycker om så är det enkelt att skapa din egen canvastavlor online. Det finns massor av olika företag där man helt enkelt laddar upp sin bild, klickar i vad för storlek man önskar, och sedan får den levererat hem på några dagar. Det man ska tänka på är att bilden behöver vara i bra upplösning, speciellt om man vill beställa en stor tavla. Risken är annars att den upplevs som suddig och att man inte blir nöjd med resultatet. Många mobilkameror har idag bra upplösning, men det är viktigt att kolla så det är tillräckligt. Sidorna där man skapar tavlorna brukar ha så det kommer en varning om man laddar upp något som enligt dem är i för låg upplösning. Ett råd är att lita på deras varning och inte tänka att det går bra ändå.

Det man också bör tänka på är själva motivet. Ett foto på ett leende barn kan vara bedårande i storleken 10 gånger 15 cm, men passar det verkligen till en tavla som är 1 x 1,5 meter? Smaken är olika, men för de riktigt stora tavlorna kanske naturmotiv är det som passar bäst.

Canvastavlor har blivit väldigt populärt, och det är inte utan anledning. Det är en typ av tavlor som verkligen kan lyfta ett rum, och man kan hitta dem i massor av olika stilar och storlekar, och med i stort sett vad man än önskar för motiv. Har man en begränsad budget kan man välja att köpa en massproducerad, utbudet är enormt och priset behöver inte bli högt fastän tavlan är stor. Vill man hellre ha en unik tavla är det bättre att leta upp konstnärer eller fotografer som säljer canvastryck av sina alster. Har man själv en kreativ ådra och något foto man är nöjd med och önskar att göra en tavla av är det lätt att fixa det online. Man kan få sin egen bild på en proffsigt gjord tavla inom några dagar. Möjligheterna är minst sagt många, och det är väl därför så många valt att pryda sina hem med den här typen av tavlor. Det finns flera olika sätt för att hitta en canvastavla som lämpar sig för just dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *